Uitgeverij

De Belezenis Uitgeverij is ontstaan uit de onvoorwaardelijke liefde voor jeugdliteratuur van eigen bodem. Niet alleen wil het kwalitatieve jeugdliteratuur op de markt brengen, maar ook tijdens het creatieproces een warme thuis zijn voor de schrijvers die bij haar onderdak vinden.

Eerste wapenfeit is de Young Adult-trilogie Legende van Esper, waarvan het eerste deel De Zilvervos op 14 mei 2018 is verschenen.

 

De zeventienjarige schildknaap Veder woont al heel zijn leven in Arél, hoofdstad van het meest zuidelijk gelegen graafschap in het koninkrijk Esper. Een grote muur rondom de stad ontneemt alle stedelingen de vrijheid. Volgens graaf Alryn een noodzakelijke bescherming tegen de gevaarlijke Sluipers die zich schuilhouden in de vervloekte Fluisterbossen, maar de ontevredenheid onder de bevolking groeit.

Wanneer een van de kunstenaars zijn openlijke kritiek op Alryns beleid met zijn leven bekoopt, is dat het begin van een revolutie tegen de machtige Graaf en zijn aanhangers. Het duurt niet lang voordat Veder een zware verantwoordelijkheid draagt en ontdekt dat waarheid en leugen moeilijk uit elkaar te houden zijn. Zeker als een ongezien kwaad de stad teistert en het ene dodelijke slachtoffer na het andere valt.

Steun De Belezenis en koop het boek rechtstreeks bij de uitgeverij via dit formulier. 

De Zilvervos is ook te koop via alle Nederlandse boekhandels en via volgende platformen: Standaard Boekhandel, Bookspot, Bol.com en Ako