Uitgeverij

De Belezenis Uitgeverij is ontstaan uit de onvoorwaardelijke liefde voor jeugdliteratuur van eigen bodem. Niet alleen wil het kwalitatieve jeugdliteratuur op de markt brengen, maar ook tijdens het creatieproces een warme thuis zijn voor de schrijvers die bij haar onderdak vinden.

DE ZILVERVOS (Legende van Esper #1)

 

De zeventienjarige schildknaap Veder woont al heel zijn leven in Arél, hoofdstad van het meest zuidelijk gelegen graafschap in het koninkrijk Esper. Een grote muur rondom de stad ontneemt alle stedelingen de vrijheid. Volgens graaf Alryn een noodzakelijke bescherming tegen de gevaarlijke Sluipers die zich schuilhouden in de vervloekte Fluisterbossen, maar de ontevredenheid onder de bevolking groeit.

Wanneer een van de kunstenaars zijn openlijke kritiek op Alryns beleid met zijn leven bekoopt, is dat het begin van een revolutie tegen de machtige Graaf en zijn aanhangers. Het duurt niet lang voordat Veder een zware verantwoordelijkheid draagt en ontdekt dat waarheid en leugen moeilijk uit elkaar te houden zijn. Zeker als een ongezien kwaad de stad teistert en het ene dodelijke slachtoffer na het andere valt.

 

DE MANENWOLF (Legende van Esper #2)

 

Veder heeft zijn queeste naar het zwaard Caritas tot een goed einde gebracht. Samen met Leyna en heel wat andere bondgenoten reist hij naar de koningsstad Manenburcht. Daar zal hij zijn rechtmatige plaats op de troon innemen en de eer van zijn vader herstellen. De reis verloopt voorspoedig en de vrienden geloven dat een nieuw en gunstig tijdperk zal aanbreken. 

Maar niets is minder waar. 
In het zuiden woedt de Vrees, een eeuwenoud kwaad dat een bedreiging vormt voor al wat leeft. Daarbovenop schaart een machtige vijand zich aan de zijde van Graaf Alryn. Net zoals Veders oom is hij vastbesloten om Esper te gronde te richten. 

Er wacht Veder een zware beproeving. Is de jonge koning sterk genoeg om de dreiging het hoofd te bieden en zijn koninkrijk te redden van de ondergang?

Steun De Belezenis en koop De Zilvervos en De Manenwolf rechtstreeks bij de uitgeverij via dit formulier. 

De Zilvervos en De Manenwolf zijn ook te koop via alle Nederlandse boekhandels en via volgende platformen: Standaard Boekhandel, Bookspot, Bol.com en Ako